Results 1 to 2 of 2
  1. #1

    Default Problem with surface in 3D scanned models

    Hello,
    I started working in CATIA v5 and have the issue: after scanning small objects and slightly processing them in Artec Studio, I export 3D models in Catia and get the problem with solid textures. After any operation with model (for example transfer, rotation, scaling, etc) it becomes transparent and this transparency can not be removed by usual methods. It appears with solid textures only, everything is normal with surfaces. It doesn't affect the model itself, but when I need to make screenshots to show the customer a model - it becomes a big problem.
    Modifying the model parameter removes transparency. For example, if I increase the diameter of the model by 1 mm, the transparency disappears, then I need to open the model again and change the diameter to its original value.
    Have anyone faced something similar already? Thank you in advance.
    P.S. cat_vbo_allowed disabled

    •   AltAdvertisment

        

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,494

    Default

    Try different rendering styles (Wireframe, Shading with Edges, etc). The icon is in the bottom menu - it looks like a blue cylinder. You might want to use Customize View Mode (cylinder with ?) to set how you want solids to be displayed.
    Last edited by MrCATIA; July 9th, 2018 at 08:10 AM.

Tags for this Thread

 

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •